KRIMINALISTIKA SKRIPTA PDF

Kriminalistika Borislav Petrovic ssed – Ebook download as PDF File . pdf) or read book online. kriminalistika. Skripta Uploaded. Teste nga Kriminalistika. Studentat e Fakultetit Juridik added 13 new photos to the album: Teste nga Kriminalistika. May 27, ·. Teste nga Kriminalistika. Read the latest magazines about Kriminalistika and discover magazines on KRIMINALISTIKA Kriminalistika-Eutanazija – Diplomski.

Author: Moshakar Fejinn
Country: Guinea-Bissau
Language: English (Spanish)
Genre: Relationship
Published (Last): 11 May 2010
Pages: 405
PDF File Size: 9.21 Mb
ePub File Size: 3.56 Mb
ISBN: 540-9-24447-770-6
Downloads: 31029
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Yozshucage

To je zbog njihove zelje za isticanjem i samoodbranom od neprikladne reakcije okoline na njihovo dusevno stanje. Specificnost ove realnosti je u: Za postojanje genocida nebitan je broj zrtava i nacin njihovih ubistava.

Ona je zrtva nasilja po osnovu polne pripadnosti i cesto nasilje dozivljavaju kao duznost. Obicno su u pitanju mladje osobe 17 — 25 godinas predispozicijama pracenja tehnoloskih napredaka u ovoj oblasti. Ovakva lica su sklona sexualnim deliktima i kr. Politicki uticaj Treca grupa shvatanja je nastala kao kompromis prethodne dve.

U moralnoj tradicionalnoj svesti drustveno devijantnim se smatrao svaki seksualni akt izuzev onih koji se svode na bracne odnose i reproduktivnu funkciju.

Svojom delatnoscu cvek je bitno izmenio okolinu a svesnim iskoriscavanjem prirode narusio zakonitu prirodnu ravnotezu, cime je svakako ugrozio i sopstvenu egzistenciju.

Javlja se i opasnost od sirenja i masovne upotrebe elektronskog prisluskivanja, kradje poslovnih i drugih tajni, razlicitih oblika intelektualne svojine, ozbiljno narusavanje privatnosti i drugih ljudskih prava i sloboda, a u poslednje vreme prisutan je i tehno ili sajber terorizam.

Seksualni delikti spadaju u vrstu prestupnistva sa najvecim procentom recidivizma. Ona prema njemu vrsi trostruku funkciju: Potice na osnovama religijskog ucenja. KOEN smatra da se maloletnicka delikvencija pojavljuje kao sukob kulturnih vrednosti mladih pripadnika nize klase sa vrednostima srednjih klasa.

Faculty of Safety Engineering

BLOJER smatra da u kriimnalistika zivotu coveka nije moguce precizno odrediti granicu izmedju normalnog i nenormalnog. Posredno deca nasilje dozivljavaju kada u porodicnim obracunima postaju zrtve slucaj razvoda braka. Neki ih dele na: U evropskim zemljama stete najcesce nastaju od kriminaoistika prevara, povreda autorskih prava, industrijske spijunaze, falsifikata, brokerskih prevara Manifestuju se kao fizicke i psihicke smetnje, sto je posledica emocionalnog konflikta izmedju urodjenih potreba i nesposobnosti da se one zadovolje u realnom svetu.

  LOPHIOSILURUS ALEXANDRI PDF

Skloni su vrsenju kriminalistlka ubistva, nanosenje telesnih povreda, podmetanju pozara Ponasanje im je nagonsko, uz dozu agresivnosti, u praksi skoro nepoznati kao izvrsioci kr. Poticu iz devijantnih porodica — bez ljubavi i paznje roditelja.

Feri je kriminalce delio na trigrupe: Cetvrta da je ova pojava izraz socijalne dimenzije a nikako bolesti ili poremecaja licnosti. Patoloski terorizam — individue ili grupe terorisu druga lica da bi bili primeceni, da skrenu paznju drustva ponekad i citavog sveta na sebe.

Mgr. Lenka Jakubcová, Ph.D.

Posebno zemlje u kojima je celokupna industrija, usluge i infrastruktura oslonjena na kompjutere. Time se obezbedjuje funkcionisanje javnog poredka i pravna sigurnost gradjana u zastiti njihovih osnovnih prava i sloboda. Planiranje agresije, pored ratnih zlocina i zlocina protiv covecnosti spada u posebne kriminalne akte u nadleznosti unutrasnjeg prava drzave, uz obavezu drzave da ih sankcionise u skladu sa medjunarodno preuzetim obavezama, dok zlocini protiv mira spadaju u internacionalne probleme narusavanja medjunarodnog mira.

Konvencija UN protiv transnacionalnog organizovanog kriminala i 3 posebna dokumenta; Komiteta za organizovani kriminal Medjunarodnog udruzenja sefova policije i Komiteta eksperata UN i Saveta Evrope.

Kod njih je veoma visok procenat emocionalne nezrelosti, nepouzdanja, nestabilnosti, neuroticnosti i ispodprosecne IQ ispod Skritpa pod privrednim kriminalitetom podrazumeva: Za shvatanje pojave kriminaliteta nuzno je poci od niza determinanti koje uslivljavaju slozenu drustvenu pojavu.

Jos uvek nedostaju uslovi obezbedjenja sigurnosti podataka i bezbednosni zahtevi zasnovani na medjunarodno prihvacenim standardima.

Drustvena sredina, obrazovanje, nauka i kriminalistila su osnovna podrucja i uslovi formiranja drustvene svesti kojima se izgradjuje sistem vrednosnih stavova licnosti. To mogu biti cinioci socijalnog i licnog karaktera: Socioloske teorije u porodicne faktore uzrocnosti ubrajaju: Kriminolozi ukazuju na stetan uticaj filma, i to u vise zanrova vestern, kriminalisticki, akcioni The author proposes to shift the debate on liability from arbitrators to the arbitral institutions.

  BULANIK MANTIK ILKELERI VE MODELLEME PDF

Univerzita Karlova Právnická fakulta Ústav kriminalistiky [WorldCat Identities]

Takva osoba za svoje greske prebacuje krivicu na drugoga; 3. Erotsko trziste je osavremenjeno kroz marketing, rad agencija, menadzera Evidentna veza je izmedju ruske i poljske mafije ciji deo pripadnika potice iz bivsih obavestajnih sluzbi. Zlocini se mogu spreciti samo kriminalistima socijalnih barijera i klasne eksploatacije, odnosno ukidanjem kapitalistickih odnosa.

Faktori urbanizacije i migracije iz ruralne u urbanu sredinu izazivaju stresove.

Pojam patoloske licnostiutvrdjen je opstim osobinama normalne licnosti koju cine: Politicki motiv kao cilj i nasilje kao srdestvo su obelezja politicke delikvencije.

U tom stanju one blokiraju, javlja se panicno stanje gusenje, tahikardija, nesanica i neodoljiva potreba za trzenjem pomoci. Oni smatraju da seksualno nasilje moze biti uzrokovano nepravilnim porodicnim vaspitanjem. Bitna su jos 2 faktora: Subjekat izvrsenja delikta je uvek covek sa nekim svojim trajnim karakterom ili trenutnim osecanjima, motivima, ciljevima i interesima.

[PDF] – Free Download PDF

Istice se da je film sredstvo preko kojeg maloletnici prazne svoju emotivnu napetost i skrilta psihicka opterecenja. Uzroci seksualnog iskoriscavanja cerke kriminaliwtika strane oca 81 leze u seksualnim stresovima, nedostacima normalnih seksualnih odnosa ili bracnim konfliktima.

Kod ovakvih osoba se menja karakter uz postepen gubitak inteligencije. Psihoanaliticari daju primat uzrocnosti u ranom psihoseksualnom razvoju. Ekoloski problemi vrednosti se ispoljavaju u kvalitetu zivota coveka. Tu spadaju krivicne dela: Posledice porodicnih odnosa su: Zanimanje kao profesija ne smatra se uzrokom kriminaliteta, ali je u nekim njegovim pojavnim oblicima u tesnoj vezi sa uslovima i kao socijalno obelezje.

Author: admin