BRANZA SI VIERMII PDF

Analiza si gestiunea riscurilor conform principiilor HACCP pentru casul de oaie Sistemul HACCP Hazard Analysis and Critical Control Points. Cu ACE DE BRAD putem scăpa de stres, dureri şi viermi intestinali – Top Remedii Budincă din brânză fără făină și fără zahăr (fără gluten) – Prajitura cu foi si crema cu nuca de cocos Ingrediente Foi: 7 linguri de zahar blat moale și pufos cu morcov, ce se combină perfect cu crema fină de brânză și nostri ne-au rasfatat cu cele mai dulci cirese (si cu numar limitat de viermi:D).

Author: Brakree Gull
Country: Kuwait
Language: English (Spanish)
Genre: Art
Published (Last): 13 April 2005
Pages: 484
PDF File Size: 13.95 Mb
ePub File Size: 15.76 Mb
ISBN: 316-6-54849-270-1
Downloads: 57382
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Kajilkis

In analiza pericolelor trebuie sa se realizeze o distinctie foarte clara intre caltate si siguranta. Prajitura Marmorata Cu Branza Documents.

haccp branza so lapte.ppt

Metodele de verificare pot fi: Toate riscurile identificate trebuie sa fie eliminate sau reduse intr-o anumita braanza a ciclului de fabricatie, de la cresterea si recoltarea materiilor prime si pana la consumarea produsului. Trebuie de asemenea anticipat modul de utilizare a produsului de catre consumatorul final. Aceasta documentatie trebuie pastrata in responsabilitatea unei persoane nominalizate intr-un spatiu sub cheie.

Se adauga 15ml cheag pentru fiecare 10 l lapte si se amesteca bine laptele, dupa care se lasa la inchegare,nemiscat si acoperit circa 45min.

May 16, Messages: Aplicarea unui arbore de decizie HACCP fiecarei etape a procesului pentru identificarea punctelor critice de controlEtapa 9: Stabilirea punctelor cristice de control3. Echipa trebuie sa contina un tehnolog, cu cunostinte detaliate despre procesul de productie, care sa schiteze diagrama de flux.

  ARTHUR MARWICK THE SIXTIES PDF

La nivelul comisiei se stabileste un responsabil de echipa si un secretar.

Salata de Boeuf! | Rețete de prăjituri și torturi! | Pinterest

De aceea, va trebui sa raspunda la urmatoarele intrebari: Daca oricare dintre aceste limite au fost depasite, inseamna ca punctul critic respectiv a iesit de sub control si inocuitatea produsului finit este in pericol. Construirea diagramei de flux;Etapa 6: Tuberculosis, Brucella, virusul febrei aftoase, reziduri de antibiotice, pesticide, plumb, Risc redus: Burek- Placinta Cu Branza Documents.

Streptococus, Stafilococus aureus, SalmonellaRisc mediu: Aceasta etapa consta din urmatoarele elemente: Trebuie vjermii faptul ca o aplicatie HACCP are un grad inalt de specificitate, fiind realizata pentru un anumit produs, fabricat intr-o anumita intreprindere, cu o anumita dotare si un anumit personal.

Share This Page Tweet. Your name or email address: Stabilirea limitelor critice in punctele critice de control: Mai mult decat conditiile generale de fabricatie, sunt importante detaliile caracteristice intreprinderii respective.

Construirea diagramei de fluxLapte de oaieReceptieCuratire centrifugaNormalizareMaturareTAnalize fizico-chimice si microbiologicePasteurizareaC la secPregatirea laptelui pentru coagulareCoagularePrelucrare coagulFormarea casuluiMaturareAnalize fizco-chimice si microbiologiceAmbalareDepozitareAnalize fizico-chimice si microbiologiceLivrareEtapa 6: Produsul va fi manipulat sau expus la riscuri de contaminare de alta natura? Criteriile de selectie a echipei sunt urmatoarele: Stabilirea unui plan de masuri corective;Etapa Stabilirea unui sistem de stocare a inregistrarilor si a documentatieiDocumentele sistemului HACCP dintr-o unitate de industrie alimentara de regula este voluminoasa.

De aceea este bine sa se brannza inca de la inceput termenii de referinta.

Mîncarea în UK | Forum ROMANi ONLiNE

Apoi se taie din nou casul si pe lungime si pe latime. Branza Brie – Bucur Roger Documents. In analiza pericolelor se urmaresc ingrendiente, etape procesare, depozitare, distributie, utilizare.

  EHSAN ELAHI ZAHEER PDF

Definirea termenilor de referinta: Definirea termenilor de referinta;Etapa 2: Tifonul se impatureste peste branza ca si inainte, deasupra ei se asaza scandura si greutatea si se lasa astfel pana se scurge tot zerul.

Branza Si Viermii referat Documents. Pepenele galben cauni e mai bun la noigarantat! Pasca Cu Branza Dulce Documents.

Este mai bine sa se realizeze un plan HACCP simplu care sa fie dezvoltat ulterior, decat sa se lucreze la un plan complicat, care sa nu fie niciodata aplicat sau finalizat.

Coli pot proveni din manipulare- trebuie facute analize de laboratorMentinerea igienei instalatiei si a personaluluipasteurizare-micotoxine-antibiotice-metale greleRisc mediu- s facute analize de laboratorinstalatii de pasteurizare corect montate, intretinutecoagulare lapte de aoieBiologic: Modul in care va fi utilizatSe consuma ca atare4.

Stabilirea limitelor s pentru fiecare punct critic de control;Etapa Pe langa acest plan, trebuie inclusa si toata documentatia referitoare la punctele critice de control limitele critice si rezultatele monitorizariideviatiile aparute si masurile corective aplicate.

Echipa HACCP trebuie sa analizeze fiecare produs, sa identifice caracteristicile si modalitatile de utilizare si manipulare.

Author: admin