ARGETOIANU MEMORII PDF

Constantin Argetoianu (15 March [O.S. 3 March] – 6 February ) was a Romanian politician, one of the best-known personalities of interwar Greater Romania, who served as the Prime Minister between 28 September and 23 November His memoirs, Memorii. 53 Constantin Argetoianu, Memorii. Pentru cei de mâine. Amintiri din vremea celor de ieri [Memoirs. For the Future Ones. Memories from the Times of Yesterday]. Constantin Argetoianu has 13 books on Goodreads with 71 ratings. Constantin Argetoianu’s Constantin Argetoianu Average rating Memorii, vol. I-II by.

Author: Arashile Arashikinos
Country: Germany
Language: English (Spanish)
Genre: Education
Published (Last): 2 April 2013
Pages: 389
PDF File Size: 1.24 Mb
ePub File Size: 11.38 Mb
ISBN: 730-4-26760-478-3
Downloads: 7526
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Vuzuru

M-am sirntit grozav de descurajat. M-am oferit numaidecit s5 ma duc la dinsul, dar n-a fost chip, a vrut cu tot dinadinsul sa vin5 el la mine, si a venit.

Insa prin atitudinea membrilor Partidului Liberal in Aretoianu, si mai ales prin tonul presei oficioase liberale, consider acest armistitiu ca denuntat.

A fost pentru mine o placere sa ascult pe generalul nostru taind fire de par in patru. Pe cand Guvemul da dovada de o totala carenta in indrumarea administratiei publice si a curentelor ce-si faceau drum in strad6, dl.

A refuzat speriat nu pusese in viata lui piciorul la tar5 si se temea de t5rani ca de dracu Iorga a fost fulgerkoare: Pe baza acestor drepturi, garantate explicit de Constitutie cerem: Le combina in mintea lui, facea primii pasi dar lipsa lui de incredere pana si in sine insusi, sfiala lui fata de autoritate, oportunismul lui care-1 impingea la compromisuri nu i-au permis niciodata din fericire pentru el si pentru noi!

De fapt eu nu aveam legaturi politice, nu cunosteam oamenii si rosturile decfit in Vechiul Regat iar popularitatea lui Averescu pornita de pe front, din randurile soldatilor, era purtata si ea numai prin satele Vechiului Regat si dusa de demobilizati din casa in casa, odata cu paduchii din transee. Stambolinski era o namil5 de om, unsuros, cu parul v51voi, cu labele de urangutan, cu unghii negre, imbracat in haine de confectiune infecte o redingota neagr5 uzat5 si pantaloni prea scurti.

S-a uitat la ceasornic, a invocat o intalnire urgenta erau de altminteri orele 8 si a rugat pe Averescu sa amine pe a doua zi dezbaterile si concluziile lor, cu atfit mai vartos c5 aveau si Flondor si Mihali sa-si expun5 punctul lor de vedere”.

  DANIELLE STEEL THE KLONE AND I PDF

Dup5 alegerile dinn-a mai facut nimic ca s5 o intretina, si cum a venit asa a luat-o vantul, in cateva luni. Ca atare, trebuia s cerem numaidecat alegeri.

Books by Constantin Argetoianu

To ncev Cerer i l e Bul ga rei i 1. Maniu nu e al nim5nui, Maniu e al meu! Am priceput ca trebuia s5 luam puterea cu asalt, asalt electoral in gandul meu, sau sa asteptam pada’ ce Erica de miscari revolutionare de stanga va impinge pe Bratianu insusi sa ne ceara ajutor.

He was again in charge of Internal Affairs and Finance from toduring the Iorga government, [19] when argetoianu memorii took a harsh stance argetoianu memorii the fascist Iron Guardoutlawing it and arresting some of its members which led to a string of violent confrontations. Oamenii nu pricepeau cum se facea c5 presedintele Ligii s5 fie ministru de interne si Liga s5 n-aib5 nic5ieri un prefect m5car, al ei.

Nu m-ar fi mintit pentru prima oara! Pe acestia doi i-am prins, pe ceilalti n-am putut sa-i dovedesc, desi sunt si azi convins de culpabilitatea lor.

Intre cei absenti, totusi: Dar la tara situatia nu era Inca atat de incordata ca la ora. Succesele noastre electorale din au fost datorite in Ardeal reactiei impotriva Consiliului Dirigent care izbutise, cu Maniu in cap, sa se faca odios intr-un singur an.

Pe Flondor, cu care luasem intalnire in scris si care locuia la Storojinet 11 kilometri de la Cernauti, spre miazazi1-am gasit la clubul lui din Piata Mare vast apartament care adapostea Partidul National Roman si gazeta acestui partid, Bucovina. Cititorul indulgent ma va ierta caci va fi inteles ea’ aceste marturisin n-au pretentia unei metode cronologice.

Ionesco et les siens comme une cause de dissolution certaine de la ligue dans son essence propre, ou, ce qui revient au meme, comme un signe certain de son absorbtion dans le politicianisme universal. Tine-I, Doamne, tine-I, pentru mantuirea noastra! Aprobativ, Averescu da din cap; impacientat, Take Ionescu 4i balansa un picior aruncat peste celdlalt ili gddila mustata.

Averescu aproba toate propunerile, cu un da” indiferent, dar eu le-am torpilat pe toate.

Nunuca Protopopescu rn-a poftit o data cu el la mass, in trei, si mi-am fScut cruce auzindu-1 vorbind! Conversatia lui Vaida cu Averescu neand nici un rezultat, Mihai a venit la mine s5 ma roage sa nu-i lasam singuri in incurcatura in care se aflau, ca ei tot cu Averescu si noi voiau s5 se inteleaga.

  ASUS P5N7A-VM MANUAL PDF

De Take Ionescu 11 legau amintirile trecutului, o nem5rginit5 incredere in talentele lui politice i o mare desi nemarturisita afinitate sufleteasc5: Era atat de greu s5 bagi in capul taranului in fine chemat la vot, sa renunte la dreptul lui de alegere si sa-si anuleze votul.

Am crezut si eu si toti ai nostri ca vom pierde alegerea in asemenea conditii, cu atit mai mult cu cat prefect era Butureanu, care transformase in ultimii ani judeptl intr-un adevarat fief electoral al lui. Precum este de v5zut si dac5 raporturile personale dintre dl. Prima noastra sedinta a fost consacrata teoriei, a doua programelor celor doted’ gruparI, a treia posibilitatilor de fuzionare sau de colaborare.

Following the sudden death of Ion I. Asupra acestui din unn5 punct m-am inselat. Ademeniti de faptul ca Guvernul Sovietelor era aproape exclusiv in mana coreligionarilor lor, ovreii din Romania au vazut in comunism posibilitatea de a se instapani si asupra Ora noastre.

Acolo, peste munti, lupta n-a fost data pe numele lui Averescu ca dincoace de munti, ci impotriva Consiliului Dirigent, i majoritatea alegatorilor n-au votat cu Averescu, cu Goga sau cu Liga Poporului, ci contra lui Maniu si a domnilor” de la Cluj.

Doctorul Lupu, ministrul de interne, nu numai ca nu se opunea unor asemenea destrabMate initiative dar simpatiza chiar cu ele. Distrusi in alegeri, urm5riti si sanctionati pe baza R5spunderilor” devenite o realita- www.

Constantin Argetoianu – Memorii vol. 6 – PDF Free Download

Veti incheia intrunirea printr-o motiune de protestare in contra rezultatului alegerilor, facand sa rezulte numarul voturilor exprimate fata cu numarul inscrieri lor pe listele electorale2.

Tot a fost ceva.

Si-a dat insa seama c daca ne-ar fi refuzat si acum placerea luptei si a izbandei, 1-am fi ucis.

Author: admin